A vasárnapi Forma-1-es Brazil Nagydíj egyszerre mutatta meg a Red Bull-os Max Verstappen két arcát: a futam 44. köréig a fiatal holland megállíthatatlanul haladt a győzelem felé, azonban miután ütközött a Force Indiá-s Esteban Oconnal, nem tudott túllépni az incidensen, tajtékzott az autóban ülve, a kiszállás után pedig fizikai erőszakig ment a riválissal.

A végül Lewis Hamilton győzelmét és az ötödik konstruktőri címüket ünneplő Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff ezzel együtt is méltatta Verstappent a futam után:

“Pár év múlva talán már ő maga is felteszi majd a kérdést, hogy ez volt-e a megfelelő viselkedés, amikor megnézi a mostani felvételeket, de az ilyesmit nem lehet siettetni, ez egy tanulási folyamat” – mondta a lökdösődésről.

“De láthatjuk, hogy Max leendő világbajnok, hihetetlenül tehetséges, megvan a tempója, és ha egy kicsit csiszolódik, bajnok is lesz egy nap.”

Wolff a Mercedes-nevelt Oconról is beszélt: “Nagyon szerencsétlen eset volt, szerintem Esteban is elkerülné, ha vissza tudná pörgetni az időt. Senki nem akarja kiütni a versenyt vezető pilótát.”