Az elmúlt években a Mercedes csapatelnökeként dolgozó háromszoros világbajnok Niki Lauda július végén életmentő tüdőátültetésen esett át Bécsben, pár héttel ezelőttig az intenzív osztályon is kezelték. Azóta már megkezdődött a 69 éves legenda rehabilitációja, amelynek keretében Lauda a munkájához is szeretne visszatérni még idén.

Elsőként a Forma-1 korábbi ura, Lauda egykori csapatfőnöke, Bernie Ecclestone beszélt arról a múlt héten, hogy az exversenyző ott akar lenni az idei szezonzárón, majd a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff sem zárta ki, hogy kollégája megjelenik Abu-Dzabiban.

Interlagosban Lauda honfitársa és régi barátja, a Red Bull motorsportfőnökeként dolgozó Helmut Marko is nyilatkozott.

“Pillanatnyilag Niki járni sem tud segítség nélkül. De ismerjük őt, ha kitűz egy célt, akkor azt kíméletlenül hajtja. Ahogy 1976-ban is, a balesete után: a teste pihenésért, türelemért kiáltott, de tudjuk, mi történt” – utalt arra, hogy a szörnyű égési sérülésekkel járó nürburgingi baleset után 40 nappal már újra F1-es autóba ült Lauda.

“A sporttörténelem egyik legnagyobb visszatérése volt. És ezért hiszek most is Nikiben. Beszéltem vele, határozott célja, hogy Abu-Dzabiban visszatérjen. Már meg is szervezte, hogy orvos kísérje a hétvégére” – magyarázta Marko.