A Forma-1-ben a Lotus és a McLaren színeiben is világbajnoki címet szerző (1972 és ’74), az amerikai Indy 500-on kétszer győzedelmeskedő brazil legenda, Emerson Fittipaldi unokája 2019-től az F1-ben szerepel.

A 22 éves Pietro az elmúlt öt évben lehúzott Forma Renault, Forma-4-es, Forma-3-as Európa-bajnoki és WS 3.5-ös szezonok után idén a hosszútávú világbajnokságban (WEC) indult volna, ám a szezonnyitó spái fordulón lábtöréseket szenvedett egy csúnya balesetben. A fiatal pilóta mostanra felépült, és a jövő évtől már a Haas-csapat tesztpiótája lesz.

“Végtelenül nagyra értékelem, hogy a Haas F1 Team tesztpilótája lehetek. Szeretnék köszönetet mondani Gene Haasnak és Günther Steinernek az lehetőségért! Elképesztő munkát végeztek a Forma-1-ben, így nagyon izgalmas számomra, hogy nekem is szerepet szánnak a további sikereikben” – mondta a pilóta.

“Nagyon várom, hogy Abu-Dzabiban a VF-18-as volánjához ülhessek. A teszt tapasztalatait viszem aztán tovább magammal 2019-re, és a jövőben talán versenylehetőségig is jutok a Forma-1-ben” – tette hozzá.