Noha Sebastian Vettelnek az idén többé-kevésbé végig versenyképes autója volt, néhány elkerülhető hibával maga is gondoskodott arról, hogy Lewis Hamilton kényelmesen nyerje meg ötödik világbajnoki címét. A háromszoros világbajnok Jackie Stewart a nagy kritizálásban egészen odáig ment, hogy kijelentette, szerinte Vettel túl van már a csúcson.

Többen azt vágták Vettel fejéhez, hogy mentálisan gyenge, amit jól bizonyítanak idei ütközései is. Korábbi mentora, Helmut Marko azonban úgy véli, hogy erősen túl van lihegve a Vettel elleni hadjárat, nincs semmi gond a négyszeres bajnokkal.

“Vettel hibáinak semmi köze valamiféle mentális gyengeséghez” – jelentette ki Marko. “Egyszerűen csak balszerencséje volt.”

“A három legutóbbi ütközésében könnyedén megforoghatott volna a másik autó is.” Korábban több versenyzőtársa, még a Vettelt finoman szólva sem kedvelő Fernando Alonso is úgy vélekedett, hogy a németnek az idén így jött ki a lépés, az ütközései szimplán pechesek voltak.

“Ostobaság a Sebastianra zúduló túlzott mennyiségű kritika, őt semmi esetre sem szabad leírni” – zárta nyilatkozatát Marko.