Vietnam Forma-1-es versenyrendezési szándékairól már évek óta lehetett hallani, azonban idén kapott igazi lendületet a dolog, mostanra pedig révbe is ért a délkelet-ázsiai ország, ugyanis hivatalosan is bejelentették, hogy 2020-ban érkezik a Vietnami Nagydíj.

A futam utcai verseny lesz, a főváros, Hanoi ad otthont az F1-eseknek.

Hivatalos, Vietnam bekerül a Forma-1-be 1

A Vietnami Nagydíj az első, amelyet a sportág 2017 elején érkezett új tulajdonosa, az amerikai Liberty Media hozott tető alá.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük, Hanoi Forma-1-es nagydíjat rendez. Amióta csak 2017-ben átvettük a sportágat, mindig mindig is hangsúlyoztuk, hogy új turisztikai jellegű helyszínekkel szeretnénk bővíteni az F1 vonzerejét, a Vietnami Nagydíj pedig ennek valóra váltása. Örülünk, hogy itt lehetünk Hanoiban, a világ egyik legizgalmasabb városában, amely mögött hatalmas múlt és fényes jövő áll. Alig várjuk, hogy 2020-tól Forma-1-es autók száguldhassanak ennek a fantasztikus városnak az utcáin!” – mondta az F1 vezérigazgatója, Chase Carey, aki ma este a város vezetésével és a szervezőkkel közösen gálaesten ünnepli majd az üzlet megvalósulását.