Sebastian Vettel 2018 elején valódi bajnoki esélyesnek tűnt a Ferrarival, ám a szezon második felében szétestek a dolgok, a mercedeses Lewis Hamilton viszonylag simán hozta az ötödik világbajnoki címét, míg a német bukdácsolt, küszködött. A kudarc nem esett jól a négyszeres világbajnok németnek, aki számos kritikát is kapott, de a Motorsport-totalnak adott interjújában elmondta, hogy cseppet sem tört meg, így is nagyon jól érzi magát a bőrében:

“Szerintem mindannyian, akik élmenő autót vezetünk, kivételes helyzetben vagyunk, hiszen dobogós helyezésekért, győzelmekért küzdhetünk, erre vágyik minden versenyző. Természetesen csalódott vagyok, amikor csak a 4. helyen végzek, de az is jobb, mint ha olyan autóban ülnék, ami csak a 15. helyre jó, szóval tisztában vagyok vele, milyen szerencsés helyzetben vagyok.”

“Már eddig is hihetetlen életem volt. Valóra váltottam az álmom, Forma-1-es versenyző lettem, futamot nyertem, világbajnoki címet szereztem, méghozzá nem is csak egyszer. A Ferrarinál vezetek, és remélhetőleg hamarosan a Ferrarival is világbajnok lehetek. Ennél többet nem igazán kívánhatnék.”

Vannak, akik szerint Vettel 31 éves kora ellenére már túl van a csúcson, de ő maga nem érzi, hogy így lenne:

“Sokszor felteszem magamban a kérdést, hogy nem értem-e el túl sokat túl rövid idő alatt. Máris rengeteget megéltem, de az a típus vagyok, aki előre tekint. Úgy gondolom, a java még csak most jön. Ferrari-pilótaként nyertem már futamokat, de világbajnokok még nem lettünk együtt. Szóval van még mire várnom.”