Vietnam jó néhány éve igyekszik bejutni a Forma-1-be, és úgy tűnik, mostanra révbe is ért a délkelet-ázsiai ország, a főváros, Hanoi népi bizottsága hamarosan külön gálán ünnepli majd a városi futam tető alá hozását.

“Hanoi városa sikeresen lezárta a munkát, amellyel az FIA Forma-1-es világbajnokságának egyik versenyhelyszíne lehet majd 2020 áprilisában” – áll az eseményre kiadott meghívóban.

Két év múlva Vietnam mellett Hollandia is be-, pontosabban visszakerülhet a versenynaptárba, a De Telegraaf úgy tudja, a Liberty Media konkrét, évi 20 millió eurós rendezési díjról szól ajánlatot tett a Holland Nagydíj zandvoorti rendezésére.

“Ha most aláírunk, akkor Hollandiának már 2020-ban újra Forma-1-es nagydíja lehet. Mindenki tisztában van vele, hogy Max Verstappen miatt micsoda lehetőség ez” – nyilatkozta a lapnak a pálya tulajdonosa, Bernhard van Oranje herceg.

F1-es világbajnoki futamot összesen 30 alkalommal rendeztek Zandvoortban 1952 és ’85 között, igaz, kétszer Holland helyett Európa Nagydíj néven futott a verseny.