Valtteri Bottas tavaly, első mercedeses évében három futamot nyert, ám idén 19 forduló alatt még egyszer sem állhatott a dobogó legfelső fokára. A finn az idény első felében inkább balszerencsés volt, ősszel pedig, azokon a hétvégéken is, amikor versenyképes volt, Lewis Hamiltont kellett segítenie.

Most, hogy az angol Mexikóban behúzta az ötödik világbajnoki címét, Bottas is szeretne már egy-két futamot nyerni.

“Ha gyors lettem volna, itt is lett volna lehetőség, de nem voltam gyors” – mondta a vasárnapi futamon ötödikként leintett pilóta. “Maradt még két futam, világos, hogy mi lesz a célom.”

Tavaly Bottas Hamilton szintén Mexikóban aratott bajnoki győzelme után szerezte háromból egyik diadalát, a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon tudott nyerni. Most is jól jönne valami hasonló:

“Úgy gondolom, hogy tényleg számít, ha sikerül jól zárni az évet. Néha kiábrándítóan zárul a szezon, néha örömmel, és ez szerintem befolyásolja is a téli időszak elejét. Persze végső soron úgyis a következő év számít, arra készül az ember a csapattal együtt.”

“Persze jót tesz az önbizalomnak, ha jó formában finisel az ember, de ha nem sikerül, akkor is vissza lehet gondolni korábbi jó futamokra az évből, emlékeztethetjük magunkat, hogy a képességeink nem vesztek el. Szeretném jó eredménnyel zárni az évet, de azért nem ezen múlik minden.”

“Természetesen mindig a futamgyőzelem a célom, de ez az idén érdekesen alakult, idén még nem nyertem, szóval egyet nem lenne rossz behúzni.”