Carlos Sainz az idény végén elhagyja a Renault-t, hogy 2019-től Fernando Alonso helyén vezessen a McLarennél, míg az ő ülését a Red Bulltól érkező Daniel Ricciardo veszi át.

A szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjat követően a Yas Marina pályán kétnapos gumitesztet tartanak majd, így több átigazoló pilóta esetében is felmerült, hogy már idén beülhetne a jövő évi csapat autójába, Sainz is közéjük tartozik.

“Jó alkalom lenne kipróbálni az idei autót – nyilván a jövő évit meg nem lehet – de most a maradék három futamra koncentrálok. Úgy tudom, a menedzsmentem foglalkozik a kérdéssel, megnézik, lehetséges lenne-e. De egyelőre semmi sem dőlt el, semmi sem tisztázódott még” – mondta csütörtökön Mexikóvárosban.

A Renault szerette volna Abu-Dzabiban bevetni Ricciardót, ám a Red Bull elutasította a búcsúzó motorpartnerük kérését, az ausztrállal az utolsó napig kitöltetik majd a szerződését.

Az ugyanakkor már biztosnak látszik, hogy a williamses Lance Stroll a szezonzáró után már az édesapja által birtokolt Force Indiánál vezet majd, és az is valószínűnek tűnik, hogy a Red Bull Ricciardo utódját, Pierre Gaslyt küldi pályára, ahogy a Ferrarinál és Alfa Romeo Saubernél 2019-re gyakorlatilag helyet cserélő Charles Leclerc és Kimi Räikkönen átülésének sem lehet majd sok akadálya.