Nagy vihart kavart az idei Orosz Nagydíjon történt Mercedes-csapatutasítás. Valtteri Bottas vezette a versenyt, amikor rászóltak, hogy engedje el csapattársát, a pontversenyt vezető Lewis Hamiltont. A finn így idei első győzelmét áldozta fel Hamilton kedvéért, az internet azonnal szétszedte a Brackley-ben székelő csapatot.

Jelen állás szerint Hamilton kezdheti élről az Amerikai Nagydíjat, ellenfele, Sebastian Vettel pedig csak az ötödik helyről várhatja a piros lámpák kialvását. A brit pilóta megszerezheti ötödik világbajnoki címét, ha 8 ponttal többet szerez, mint német riválisa.

Hamilton győzelme esetén ez azt jelenti, hogy Vettelnek legfeljebb harmadik helyen szabad beérnie. A másik Mercedest terelgető Bottas kapóra jöhet, a finn ugyanis a harmadik helyről rajtol, és ha Vettel előtt marad, a brit a világbajnok. Bottas azonban nem Vettelre szeretne figyelni Austinban. „Meg kell próbálnom támadni, ezt azt jelenti, hogy legalább Kimit el kell kapnom. A célunkat figyelembe véve, ami az, hogy a maximális pontszámot megszerezzük, nem tervezzük, hogy bárkit is lelassítsunk” – mondta a finn.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke megerősítette Bottas szavait. „Valtteri számára a cél, hogy már az elejétől fogva nyomja. Nincs mit veszítenie, erős versenye lehet. Ha végül egy hasonló helyzetben találjuk ismét magunkat, akkor lépünk. Azonban nem mondom meg előre, hogy mit fogunk tenni.”

„Még mindig küzdünk ezzel” – utalt az oroszországi esetre Wolff. „Pár napja a média arról beszél, hogy már a kezünkben van a bajnoki cím. Azonban még nincs így. Tudom, hogy a másik nézőpontból nagyon jól állunk, de a sportban bármi megtörténhet. Megerősödött a Ferrari, erre számítottunk is. Épp ezért hagyunk nyitva minden lehetőséget holnapra” – zárta mondanivalóját a Mercedes csapatfőnöke.