Fernando Alonso hétvégéről hétvégére közelebb kerül a Forma-1-es visszavonuláshoz, ezért a kétszeres világbajnok egyre inkább igyekszik is gyűjteni az emlékeket, egyre több dolgot fotóz és rögzít videóra.

Minden bizonnyal ez állt amögött is, hogy a spanyol az Amerikai Nagydíjon különleges, a saját nézőpontjából rögzítő sisakkamerával kívánt versenyezni, írja a Racefans.net. Alonso a kívánságát jelezte is a Formula One Managementnek (FOM), ám az eszköz tesztelése után elutasították a kérést, úgy látták ugyanis, hogy a felvételek nem ütötték meg a televíziós közvetítés elvárt szintjét. A problémát elsősorban a sisakrostély torzító hatása jelentette.

“Úgy gondoltuk, hogy (sisakgyártó) Bell-lel és az FOM-mel közösen kipróbálhatnánk ezt a kamerát (a versenyen), de végül nem sikerült összehozni. Nem tudom, hogy a későbbi hétvégéken sikerül-e. De jó kísérlet lehetne. Esetleg az utolsó futamra vagy valami, szép emlék lenne nekem is” – mondta Alonso.

Az idény korábbi szakaszában az FOM már kísérletezett hasonló kamerákkal, Monacóban a Toro Rossó-s Pierre Gasly, Kanadában a haasos Romain Grosjean körözött az eszközzel, ám az igen kényelmetlennek bizonyult, és úgy tűnik, a felvételekkel sem lehettek elégedettek, ugyanis azóta sem hallottunk további tesztekről vagy bevezetési szándékról.