Bár idén a Ferrari minden korábbinál versenyképesebb volt a szezon első felében, Sebastian Vettel és a csapat hibái miatt nem használtak ki minden lehetőséget maximálisan, az őszi formaromlásuknak köszönhetően pedig mostanra inkább csak az a kérdés, hogy mikor lesz ötszörös világbajnok Lewis Hamilton és a Mercedes.

A Ferrari csapatfőnöke az immár borítékolható kudarc ellenére sem tört össze, ahogyan Vettelből sem ábrándult ki, sőt, hisz a sikeres közös jövőben.

“Mostanra amolyan lehetetlen küldetéssé vált (a bajnokság), de még nincs mindennek vége” – mondta Maurizio Arrivabene az olasz Gazzetta dello Sportnak. “Azonban Austinból sem távozunk legyőzötten, ezt egyértelművé akarom tenni” – utalt arra, hogy Hamilton már most vasárnap megnyerheti a címet.

“És abban is biztos vagyok, hogy Sebastian Vettel előbb vagy utóbb világbajnok lesz egy Ferrari volánjánál. Szerintem hasonlít Schumacherre: német, de belül nagyon is olasz, és kezdettől fogva Maranellóba vezetett az útja.”

A Ferrari és Vettel idén a pilóta és a csapat hazai futamán is betlizett, ugyanakkor Hamilton hazai közönsége előtt magabiztos győzelmet arattak a Forma-1 bölcsőjének számító Silverstone-ban. Utóbbira nagyon büszke Arrivabene.

“Az egyik legszebb győzelmünk a silverstone-i volt, a Forma-1 otthonában. Kicsit olyan, mint a focinak a Maracana (stadion). Általában igyekszem higgadt maradni a pit wallnál, próbálom nem kimutatni az érzéseimet. De akkor nem voltam képes elrejteni a futamgyőzelem feletti örömömet! Minden évben három futam van, ahol semmiképp sem szabad veszítenünk: a Német Nagydíj, Monza és Silverstone” – magyarázta.