Az idén az orosz Szergej Szirotkint és a jövőre minden bizonnyal az apja által birtokolt Force Indiához átülő Lance Strollt versenyeztető Williams múlt pénteken bejelentette, hogy 2019-ben egyik autójukat az idei Forma-2-es bajnoki cím várományosa, a Mercedes-nevelt George Russell vezeti majd.

Az F1-es története leggyengébb szezonját teljesítő patinás alakulat másik ülésének sorsa egyelőre nyitott, négy komolyan vehető jelölt is van. Kézenfekvő lehet az orosz SMP bank sokmilliós szponzori támogatását hozó Szirotkin megtartása, de házon belül tartalékosként ott van a rajtrácsra visszatérni kívánó Robert Kubica is, aki állítólag 10 millió dolláros támogatói csomagot szedett össze a jövő évre.

Az egyik külső jelentkező a szintén Forma-2-es Artyem Markelov, bár az orosz pilóta pénzügyi háttere homályossá vált, miután az Orosz Nagydíj után üzletember édesapját korrupciós ügyek miatt letartóztatták, végül az sem kizárt, hogy a motorpartner Mercedes Russell mellett valahogy be tudja könyörögni másik neveltjét, a Force Indiától Stroll érkezése miatt távozni kénszerülő Esteban Ocont a Williamshez.

“A listánk igen rövid, de természetesen Esteban is szerepel rajta. Bolondok lennénk nem számolni vele” – mondta a hétvégén a de facto csapatfőnök, Claire Williams.

A Williams korábbi versenyzője, a 2017 végén visszavonult Felipe Massa egyébként üdvözölte Russell szerződtetését.

“Most már csak Esteban Ocont kellene leigazolnotok” – írta volt csapatának a Twitteren a brazil. “De azt hiszem, az nem fog megvalósulni” – utalt arra, hogy az év végén a főszponzor Martinit is elveszítő alakulat kénytelen lesz egy pénzesebb versenyzőt szerezni.