Újabb hely kelt el a Forma-1-ben, a Williams bejelentette, hogy egyik jövő évi versenyzője George Russell lesz. A Mercedes által támogatott versenyző a Forma-2 bajnokesélyese, tavaly a GP3-ban nyert.

Benne volt a pakliban, hogy a Mercedes parlagon heverő tehetségei közül legalább egy a Williamsnél köt ki, de Esteban Ocont mégis többen várták volna befutónak.

“Óriási megtiszteltetés, hogy csatlakozhatom a Williamshez” – mondta Russell, aki “többéves” szerződést kötött. “Szeretnék köszönetet mondani Claire-nek és mindenkinek a Williamsnél ezért a döntésért, és persze a Mercedesnek a GP3-ban és Forma-2-ben nyújtott fantasztikus támogatásért.”

“Nagyon izgatott vagyok, hogy megtehetem az első lépéseimet Forma-1-es versenyzőként. Alig várom, hogy Melbourne-ben legyünk, és elkezdődjön az új kaland.”

Russell az idén a Mercedesnél és a Force Indiánál is tesztelt. “A Williams mindig próbálta támogatni a fiatal tehetségeket, George illik ebbe a sorba” – fogalmazott Claire Williams csapatfőnök. “Már most nagyra tartják a paddockban, a karrierjét jó ideje figyelemmel kísérjük.”

Ezzel a bejelentéssel Ocon sorsa valószínűleg végleg megpecsételődött. Russell Lance Stroll helyét foglalja el a csapatnál.

A Williams döntésével már csak négy hely kiadó az F1-ben. Nem tudni még, ki lesz Russell csapattársa, a Toro Rossónál Danyiil Kvjat mellett kiadó egy hely. Az idén tulajdonosváltáson átesett Force India még nem nevezte meg egyik 2019-es versenyzőjét sem, de nagy eséllyel a mexikói Sergio Perez és a kanadai Lance Stroll ülhet majd be a versenyautókba.

F1: Merci-pilótát igazolt a Williams, de nem Ocont 1