Valtteri Bottas több futamon is Lewis Hamilton “szárnysegédje” volt az idei szezonban, a stratégiáját rendre úgy alakította a Mercedes, hogy mozgó akadály legyen valamelyik Ferrari előtt. Bottasnak az Orosz Nagydíjon vitték be a kegyelemdöfést, ahol hiába szerezte meg a pole-t és vezetett magabiztosan, át kellett adnia a győzelmet csapattársának.

Hamilton akár már a következő, Amerikai Nagydíjon megnyerheti ötödik vb-címét, ha így lesz, akár még Bottas is szerezhet győzelmeket a szezon hajrájában.

“Emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy egy versenyző minden energiájával arra törekszik, hogy versenyeket nyerjen” – fejtegette Toto Wolff csapatfőnök.

“Ha ezt valamilyen módon elvesszük tőle, az automatikusan egy kis mentális megingást okoz. Valtteri azt mondja ugyan, hogy nem tapasztalt ilyet, én viszont úgy gondolom, hogy ez igenis szerepet játszik nála.”

“Nagyszerű csapatjátékos, nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire. Csak egy példa: Szocsi után beszélgettünk kicsit, és azt mondta, teljesen megérti, miért tettük azt, amit.”

“Azt is mondta, hogy ő ugyanezt tette volna a helyünkben, és tisztában van vele, mi a dolga a jövőre: hogy legyőzze Lewist a szezon elején, és olyan pozícióban legyen, hogy a bajnoki címért küzdhessen. És még hozzátette, hogy ne aggódjunk miatta.”