Jó néhány éve hallani arról, hogy Vietnam szeretne belépni a Forma-1-be, és úgy tűnik, mostanra sikerült is tető alá hozni a dolgot.

A délkelet-ázsiai ország Bernie Ecclestone távozása után az új tulajdonos Liberty Mediával is folytatta a tárgyalásokat, a bennfentesektől származó értesülések szerint pedig már meg is született a megegyezés, 2020-ban egy Hanoi határában felhúzott pályán lesz majd a verseny.

Hivatalos bejelentés néhány héten belül várható, de a Forma-1 versenyigazgatója, egyben az FIA műszaki és biztonsági főmegbízottjaként is dolgozó Charlie Whiting már nyíltan beszélt a leendő versenyhelyszínről, amelyet a múlt hétvégi Japán Nagydíj előtt személyesen látogatott meg:

“Egyelőre érdemi munka még nem történt az építkezést tekintve, de a helyszínt már kijelölték. A tervezés az utolsó szakaszában jár, és amennyire tudom, 2020-at tűzték ki célul a nagydíj rendezésére. A korábbi tapasztalataim alapján ez tartható” – nyilatkozta Szuzukában.

“A pálya nagy része az utcákon futna, de építenek hozzá még egy szakaszt majd. Az egyelőre egy üres terület, ott lesz majd a bokszutca és a kiszolgáló épületek. És persze ott fut majd a pálya egy része, ami a versenyen kívül szintén közútként szolgál majd” – magyarázta.