Ahelyett, hogy csökkentette volna lemaradását, Oroszországban ismét nőtt a Ferrari hátránya, a Mercedes sima kettős győzelemmel esélyt sem adott ellenfelének.

Sebastian Vettel egy időre bebújt ugyan a két Mercedes közé, de Lewis Hamilton másodpercek alatt, ellentmondást nem tűrően visszaelőzte a németet, ami jól jelképezte, mennyire esélytelen volt Oroszországban a Ferrari.

“Az orosz hétvége már péntektől kezdve nehéz volt számunkra” – ismerte el Maurizio Arrivabene csapatfőnök. “Noha mindent megtettünk, hogy megtaláljuk az ideális beállításokat, szombaton és a versenyen sem voltunk annyira versenyképesek, hogy fejfájást okozzunk a legnagyobb riválisunknak.”

“Azzal összehasonlítva, hogyan teljesítettünk más pályákon, itt most valami hiányzott, képtelenek voltunk csökkenteni a ponthátrányunkat.”

“A következő, szuzukai helyszín papíron nagyon hasonló karakterisztikájú Silverstone-hoz, így pontosabb képet kapunk majd az autónk potenciáljával kapcsolatban.”

“Ha a következő hétvége jól sikerül, akkor tudni fogjuk, hogy a nehéz helyzetünk ellenére megvannak a fegyvereink ahhoz, hogy az utolsó pillanatig küzdjünk.”