Olaszország, Gazzetta dello Sport:
“Újabb Hamilton-győzelem, újabb kettős Mercedes-siker, újabb vereség a Ferrarinak. Az Orosz Nagydíj egy újabb szög az olasz istálló világbajnoki álmainak koporsójába, Sebastian Vettel ugyanis csak harmadik lett, hátránya pedig már-már behozhatatlannak tűnő 50 pontra duzzadt brit riválisával szemben.”

La Repubblica:
“Győzött Hamilton, de a morális győztes Bottas. A finn pilóta átadta az első helyet, ahogyan a Mercedes csapatvezetés kérte tőle, a leintés utáni komor tekintete azonban többet árult el minden szónál. A Forma-1-ben csapatmunka van, ezért a képmutatás szükségtelen, de etikai szempontból az ilyesmi mégsem szép.”

Nagy-Britannia, The Guardian:
“Bottas szemmel láthatóan és érthető módon csalódott volt. Ebben az évben még nem sikerült futamot nyernie, de a pole pozíció megszerzésével, és az első hely megőrzésével mindent megtett, ami tőle tellett. A finn pilóta talán reménykedett abban, hogy visszaelőzheti Hamiltont, de ez most nem történhetett meg, mert a vb még nem dőlt el.”

The Telegraph:
“Hamilton vonakodva győzött, és úgy döntött, hogy ezt a sikert nem ünnepli meg, helyette azonnal vigasztalni kezdte Bottast. Az ilyen jellegű győzelem nem Hamilton stílusa.”

Spanyolország, Mundo Deportivo:
“Hat futammal a világbajnokság vége előtt nyílt titok volt, hogy a csapatérdek lesz a legfontosabb, és ez az Orosz Nagydíjon igazolást is nyert. A jobb tempót diktáló Valtteri Bottas, aki először nyerhetett volna az idén, kénytelen volt átadni a vezető pozíciót Hamiltonnak.”

Franciaország, L’Équipe:
“Bottas természetesen engedelmeskedett az utasításnak, és látványosan lelassított a kanyar előtt, hogy elengedje brit csapattársát. Ezek a felvételek minden bizonnyal bejárják majd a világot, és nem jelentenek jó reklámot a Mercedesnek és a Forma-1-nek, de Toto Wolff csapatfőnök döntése tisztán matematikai szempontból teljesen érthető.”

Ausztria, Kurier:
“Egyik versenyzőnek sem volt oka a felszabadult ünneplésre a dobogón. Még Vlagyimir Putyin elnök is sietősen hagyta el a díjátadás után a ceremóniát. Persze Hamiltonnak van oka igazán az ünneplésre, idei nyolcadik és pályafutása 70. futamgyőzelmével nagy lépést tett ötödik vb-címe felé.”

Svájc, Blick:
“Hamilton a legutóbbi hat futamból immár ötöt megnyert, és hatalmas lépést tett a végső diadal felé, miután Toto Wolff csapatfőnök a 27. körben elrendelte a taktikai utasítást, és a csapat érdekeit helyezte előtérbe.”