Jól taktikázott a Red Bull a motorcserével, ugyanis a Szocsiban található aszfaltcsík nem igazán fekszik az energiaitalosok autóinak, így nincs sok vesztenivalójuk egy motorcserével és az azzal járó büntetésekkel.

Daniel Ricciardo nem tudja megmondani, milyen eséllyel vághat neki a 2018-as F1-es Orosz Nagydíjnak, miután a mezőny végéről kell indulnia. Az ausztrál szerint a Pirelli gumijain sok fog múlni. „A legjobb 5 között is végezhetünk, de a pontszerző zónából is kicsúszhatunk” – mondta Ricciardo.

„Nem tudom, de optimista vagyok, és bízom benne, hogy jó sok pontot zsebelhetünk be” – tette hozzá az ausztrál. A Red Bull párosának szerencséje van, ugyanis szabadon választhat gumikeveréket a hiperlágy-ultralágy-lágy trióból.

„Tegnap erősen koptak a gumik, és holnap melegebb lesz, mit pénteken volt, ez hatalmas változás. Meglátjuk, mi lesz, de meggyőződésem, hogy nem lesz egy uncsi egykiállásos verseny.”

„A GP3-as versenyen reggel nagyon koptak a gumik, jó volt nézni, remélem, ez egy jel számunkra” – zárta Ricciardo mondanivalóját.

Ricciardo: A gumikon dől el minden 1

Csapattára, Max Verstappen is optimistán várja a futamot, annak ellenére, hogy újabb büntetést kapott az időmérőt követően. „Jól éreztem magam az időmérőn, már csak egy tiszta verseny kell holnap. Életben kell tartani a gumikat, és felérhetünk az ötödik-hatodik helyig.”

Verstappen sajnálja, hogy nem vehetett részt az időmérőn, de inkább Szocsiban vállalta be a csapat a büntetést, mint egy olyan helyszínen, ahol nagyobb lehet a Red Bull esélye. „Kár érte, így elvesznek az izgalmak. Sajnos ez van.”

„A Q3-ban a Ferrari és a Mercedes mögött lettünk volna a motorjuk miatt, így nem annyira fájó a büntetés” – zárta mondanivalóját Verstappen.