A Minardi, a Prost, a Jordan, a Renault, a Toyota és a Lotus színeiben a Forma-1-ben 1997 és 2011 között több mint 250 futamot teljesítő Jarno Trulli a napokban a leginkább ferraris értesüléseiről ismert olasz F1-bloggerrel, Leo Turrinivel beszélgetett. A most 44 éves pilótának lesújtó véleménye van a sportágról.

“Mivé lett a Forma-1? Megvan, hogy Szingapúrban a versenyen a pilóták 10-12 másodperccel lassabb köröket mentek a futamon, mint az időmérőn? Ez abszurd, ez nevetséges” – mondta.

“Képzelem, mit érezhetnek az olyan srácok, mint Kimi, Fernando, Lewis és Seb, hiszen ők még ismerték a Forma-1-et, amikor az tényleg a Forma-1 volt. Abban az F1-ben a rajttól a célig végig nyomtuk, de ma vigyázni kell a fogyasztásra, a gumikra, stb. Azonnali közbeavatkozás híján a Forma-1 torzulása visszafordíthatatlanná válik” – panaszolta a veterán.

“Végtelenül sajnálom ezt, mert imádom az F1-et, nagyon sokat jelentett az életemben. Nagy kár, hogy ez van” – tette hozzá.

Végleg eltorzulhat a Forma-1? 1

Trulli az idei világbajnokságról is beszélt, a Hamilton-Vettel csatában egyértelműen a címvédőt látja jobbnak:

“Hamilton mindig is erős volt, de sokszor félresiklanak nála a dolgok, ezúttal viszont semmilyen hibát nem követ el. Sajnálom így kimondani, de idén jobb Vettelnél. A Ferrari számára megint szertefoszlani látszik az álom.”