Ahhoz képest, hogy a Ferrari csökkenteni szerette volna hátrányát az Olasz és Szingapúri Nagydíjon, a Mercedes került nyeregbe, és két váratlan győzelmével óriási előnybe került a pontversenyben. Lewis Hamilton már negyven ponttal vezet Sebastian Vettel előtt, jelen pillanatban ráadásul úgy tűnik, hogy a Mercedesé a legjobb autó is.

“A szingapúri győzelem fontos, de az is lehet, hogy döntő lépés volt a Vettel elleni harcban” – mondta Brawn. “Egyben bizonyítékot jelent arra is, hogy a Mercedes, a hibrid korszak domináns ereje keményen dolgozik azokon a területeken, amelyeken az elmúlt időszakban kicsúszott a lába alól a talaj.”

“A Ferrari aggódhat a Szingapúrban mutatott formája miatt. A nyári szünet után domináns volt a csapat, nyert Spában és elfoglalta az első rajtsort Monzában, azóta azonban megtört valami.”

“A monzai vereséget még talán lehet fogni különböző incidensekre, de Szingapúrban nemcsak a Mercedes, hanem a Red Bull is jobb autó volt a Ferrarinál.”

“A Ferrarinál azt mondják, nem sikerült mindent kihozniuk a csomagból, de a lehető leghamarabb rá kell jönniük, hogy mi volt ennek az oka. A hátrány még egyik bajnokságban sem ledolgozhatatlan, mégis jelentős, főleg egy győzelmi sorozatban lévő erős ellenféllel szemben.”