Elégedett volt Fernando Alonso a 2018-as F1-es Szingapúri Nagydíjat megelőzően. A spanyol a 11. helyről kezdhette meg a versenyt, végül pedig a hetedik helyen intette le a kockás zászló, a három nagycsapat mögötti legjobb helyezést megszerezve.

Az áprilisi azeri futam óta ez a legjobb eredménye a McLaren csapatának, és Alonso részéről is érthető a boldogság, hiszen az előző két versenyen kiesett a spanyol. A jó eredmény ellenére azonban nem vár jelentős javulást a kétszeres bajnok.

„Ez egy egyedülálló pálya, itt ki tudjuk hozni az autóból a legjobbat” – mondta Alonso. „Leköröztük Magnussent. Monzában és Spában ők köröztek le minket, ezért úgy gondolom, hogy ez inkább a pálya miatt van. Attól tartok, ismét nehéz versenyek várnak ránk.”

„A maximális teljesítményünket nyújtottuk” – mondta a spanyol, aki a futam során egy ideig a versenyben futott leggyorsabb kör tulajdonosa is volt. „Jól rajtoltunk és optimális stratégiával mentünk. Előbb a lila ultralágy, majd a sárga lágy gumikat használtuk, és ha Magnussen nem cserélt volna kereket, miénk lehetett volna a leggyorsabb kör is. Varázslatos verseny volt ez számunkra!”

Az egyetlen bökkenő a spanyol versenyében Romain Grosjeanhoz köthető. A Haas pilótája kissé feltartotta Alonsót, mielőtt a francia kereket cserélt volna. „Akadt némi komplikáció, amikor Grosjean kiállására vártunk, de túlságosan is ránk figyeltek, így elbuktak egy pozíciót Hülkenberggel és a többiekkel szemben. Klasszikus!” – szúrt oda az amerikai istállónak a kétszeres világbajnok.

„Minden alkalommal, amikor Szingapúrba látogatunk, van esélyünk, de jó helyen kell lenni, és meg kel ragadnia lehetőséget, máskülönben elszalasztja az ember. Sokszor az apró részleteken múlik minden” – zárta mondanivalóját a szezon végén visszavonuló pilóta.