Fernando Alonsónál idén csak a Red Bull-os Daniel Ricciardo és a Toro Rossó-s Brendon Hartley fejezett be kevesebb futamot, a kétszeres világbajnok spanyol a megtett körök számában a 15. a mezőnyben.

Míg Belgiumban és Olaszországban a McLarennek nem sok reménye volt a jó eredményre, így a spái rajtbaleset és a monzai, műszaki hátterű kiesés sem számított igazán, a hétvégén következő Szingapúri Nagydíjon, a Marina Bay utcai pályán azért versenyképesebb lehet a “pocsék” papajanarancs járgány. Alonso reméli, hogy eljut majd a kockás zászlóig.

“A nehéz belgiumi és olaszországi versenyek után búcsút intünk Európának, jön az idény újabb tengerentúli szakasza” – mondta a spanyol a McLaren szingapúri beharangozójában.

“Két kiesés helyett azért pontokat reméltünk (Spában és Monzában), de pozitívum, hogy Monzában vasárnapra találtunk egy kis tempót. A legfontosabb, hogy nagyon koncentráljunk a megbízhatóságra, főleg mert a Marina Bay utcai pálya jobban feküdhet majd a csomagunknak, szóval maximalizálnunk kell az eredményt.”

“Továbbra is egyértelműen a pontszerzés a cél” – szögezte le az év végén a Forma-1-ből távozó kétszeres világbajnok.

Alonso tavaly is jól ment Szingapúrban, a McLaren-Hondával a 8. helyről rajtolva szintén pontszerzésben reménykedhetett, ám a remények csak az első kanyarkombinációig éltek, hiszen a Vettel-Verstappen-Räikkönen rajtbaleset vétlen áldozataként ő is ott búcsúzott.