Mindössze kilenc körig tartott Fernando Alonso utolsó Olasz Nagydíja, miután lekapcsolt az elektronika az autójában, így fel kellett adnia a futamot. Ez volt a spanyol hatodik kiesése a szezonban, ebből ötször műszaki hiba vetett véget a száguldásnak. Egyedül a múlt hétvégi, Belga Nagydíjon esett ki baleset miatt.

„Kár érte. Néha a pontszerző zónában autózunk, mint most, de a csapat megbízhatóságban mintha kissé visszalépett volna. Ezen feltétlenül javítanunk kell a szezon hátralevő részére” – mondta Alonso, akinek szavai egybecsengenek a csapattárs, Stoffel Vandoorne hét eleji szavaival. A belga szerint semmit sem fejlődött a McLaren az idei évben.

„Valamilyen elektronika problémánk lehetett, nem volt jó a vezérlés a 7-es és 8-as kanyarban, így nem volt erőm se, majd hirtelen leállt a kocsi, és bejöttem a bokszba. Két helyszínen sem értünk célba” – szomorkodott a spanyol, aki már bánja, hogy nem cseréltek hamarabb motort a büntetések miatt.

„Jobbak voltunk, mint amit vártunk, már az ötödik-hatodik körben pontszerző helyen álltunk. Ezért nem cseréltünk motort, de hamar kiestünk mindkét helyszínen. Most már muszáj lesz cserélni, úgyhogy még több nullázás jön” – tette hozzá.

„Bízom abban, hogy nem Szingapúrban cserélünk, mert ha ott az utolsó helyről indulunk, ott is végzünk” – tekintett előre a visszavonuló világbajnok.