A Red Bull a hibrid turbókorszak 2014-es kezdete óta is élcsapatnak számít, jönnek a dobogós helyezések és évente pár győzelem is, de a Renault erőforrásával az elmúlt években mindig hátrányban voltak a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest.

A csapat 2019-re – a Toro Rossót követve – a Honda motorjára vált, nagyobb potenciált látnak a japánok termékében, mint a Renault-éban, ám úgy tűnik, nagyon is tisztában vannak vele, hogy nem várható azonnali siker, bajnoki reményeket egyáltalán nem dédelgetnek a jövő évre.

“Mindenki ezt szeretné, de a Forma-1-ben azért nem megy ilyen könnyen. Lépésenként kell majd haladnunk, de remélhetőleg a szezon végére már odaérünk, és a rá következő idényben már teljes gőzzel mehetünk érte” – mondta a holland Ziggo Sportnak.

Verstappen szerint a Honda fejlődése tagadhatatlan, számára nagyon meggyőző, meddig jutottak mára a 2015-ös belépés óta:

“Tekintve, hogy álltak pár évvel ezelőtt, igen jelentős a haladás. Ma már nagyon ritkán romlik el bármi is. A legfontosabb pedig az, hogy folyamatosan a határokat feszegetik. Megvannak hozzá az eszközeik is, ami nagyon fontos, ha a Ferrari és a Mercedes ellen kívánunk küzdeni.”

“Összességében a Honda sokkal komolyabb opció (mint a Renault). Borzasztóan motiváltak, tesztkilométerek ezreit akarják lepörgetni a gyárban (a jövő évi motorokon).”

Verstappen: Jövőre nem megyünk a bajnoki címért 1

A holland csapattársa, Daniel Ricciardo az év végén elhagyja a Red Bullt, hogy a Renault gyári csapatánál folytassa pályafutását. A holland még mindig nem igazán tudja felfogni a döntést:

“Az egész csapatot meglepetésként érte, főleg hogy épp a Renault-hoz megy. Ha a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez szerződne, azt mindenki megértené, de Christian Horner maga is azt mondta, hogy először azt hitte, csak viccel, amikor szólt (az átszerződésről). Ez mindent elmond erről.”