Sainz előtt Daniel Ricciardo Renault-hoz szerződésével csillant fel a lehetőség, hogy átülhet a Red Bullba. Ezzel kapcsolatban spanyol lapok rögtön megjegyezték, hogy Max Verstappenék megfúrhatják az átigazolást, mert a két versenyzőnek nem volt igazán jó kapcsolata a Toro Rossónál.

Sainz végül a McLaren ajánlatát fogadta el, a Red Bull pedig Pierre Gaslyt léptette elő a nagycsapathoz. Sainz szerint azonban ebben nem volt semmilyen vétó.

“Fogalmam sincs, honnan jött ez, mert történetesen Max egyike azoknak a versenyzőknek, akikkel a legjobb kapcsolatom van a paddockban” – mondta Sainz.

“Soha nem tenne ilyet. Csakis hálával tartozom a Red Bullnak, hogy megadta számomra az esélyt az F1-es bemutatkozásra, és hogy különböző csapatokban versenyezhetek. Az a tény, hogy ezúttal nem ültem be a Red Bullba, nem jelenti azt, hogy ez soha nem fog megtörténni.”

Sainz a McLarenről is beszélt. “Jelenleg a McLaren a megfelelő hely a számomra. A csapatot jelenleg újjáépítik, a cél pedig az, hogy visszakerüljön az élre. A szerződésem két évre szól, de a cél az, hogy tovább maradjak, és közösen érjünk el sikereket.”