Verstappen rádióüzenetét sok-sok sípolással lehetett csak adásba engedni, és noha a holland a futam után még bánkódott a cenzúra miatt, egyet aludva a történtekre meggondolta magát.

“A csalódottság még mindig bennem van” – írta Verstappen az Instagramon. “Ugyanakkor nem kellett azokat a szavakat használnom, amelyeket a pillanat hevében tettem. Az érzelmek magasra szöktek a jó rajt után.”

“A frusztrációnak persze oka van, volt egy újabb nem várt motorhibánk, ami túl gyakran történt meg az elmúlt néhány évben.”

“Nagy reményekkel érkeztünk Budapestre, nehéz volt lenyelni, hogy nem mutathattuk meg, mire vagyunk képesek. Remélem, hogy a nyári szünet után még erősebben térünk vissza.”

Christian Horner csapatfőnök is kritikus szavakkal illette a Renault-t, a franciák főnöke, Cyril Abiteboul azonban már csak legyint ezekre a nyilatkozatokra.

“A főnökeink már 2015-ben leálltak azzal, hogy elolvassák Christian Horner nyilatkozatait. Teljesen világos, hogy többé nem akarunk üzletelni velük, ennek vége” – fogalmazott Abiteboul, előrevetítve, hogy nem lesz békés a felek válása. A Red Bull jövőre már a Honda motorjait használja.