Sebastian Vettel öt körrel a leintés előtt támadta meg a második helyen haladó finnt a Magyar Nagydíjon, és miután megelőzte, a Mercedes pilótája hátulról nekikoccant. Az ütközésben a már erősen elhasznált abroncsokkal versenyző Bottas első szárnya megsérült, nem sokkal később Daniel Ricciardóval is ütközött.

“Hirtelen egy ütést éreztem hátulról” – idézte fel az esetet Vettel a verseny utáni sajtótájékoztatón. “Valtteri nem tudott már hova menni, hiszen előtte voltam.”

“Nem hibáztatom őt. Szerintem nem volt tapadása, amikor két autó ennyire közel van egymáshoz, nagyon nehéz megállítani az autót. Emiatt blokkolhattak a kerekei, és így értünk össze.”

“Szerencsém volt, hogy az ütközés után össze tudtam szedni az autót, és azzal is, hogy nem kaptam defektet. Az autó egyébként nem sérült meg, rendben volt a végéig.”

Bottast a Vettel-incidens miatt nem büntették, sőt hivatalosan nem is vizsgálták a felügyelők, de Charlie Whiting versenyigazgató azért elmondta a véleményét róla, és kihozta, hogy szerinte Vettel is hibás volt.

“Versenybaleset minden olyan eset, amikor egyik versenyzőt sem lehet teljes mértékben felelőssé tenni. A személyes véleményem, hogy Sebastian hagyhatott volna nagyobb helyet, Valtteri pedig fékezhetett volna korábban” – magyarázta Whiting.

“Történt, ami történt, szerintem tisztán versenybaleset volt. Többen emelték volna fel a hangjukat, ha Seb defektet kap, de azt hiszem, a döntés valószínűleg ugyanez lett volna.”