Szerencsés volt az időjárással a címvédő a Magyar Nagydíjon, az esős időmérővel fordult a kocka, és a Ferrarik helyett a Mercedesek foglalhatták el az első rajtsort. A Hungaroringen a pályapozíció rendkívül fontos, így a maga nemében az is meglepetés, hogy Sebastian Vettel a negyedik rajthelyéről kettőt is előre tudott lépni, így minimalizálta a veszteségét.

Lewis Hamilton kihasználta a helyzetet, és győzelemre váltotta a pole-pozíciót, ezzel 24 pontos előnyre tett szert összetettben. Egy újságíró meg is kérdezte tőle a hivatalos sajtótájékoztatón, hogy fél kézzel fogja-e már a vb-serleget.

“Egyáltalán nem!” – válaszolta Hamilton. “Még nagyon korán van, és idén már többször láthattuk, hogy hullámzik a teljesítményünk. Egyszer elöl vagyunk néhány ponttal, máskor ugyanekkora hátrányban, de sokat tanultunk. Amíg nincs meg a végső győzelem, addig nincs olyan pillanat, amíg gondolatban rátehetjük a kezünket a trófeára.”

“Még nagyon hosszú út áll előttünk, van még kilenc-tíz verseny. Vagyis kilenc? Szóval nagyon sok minden történhet még, a legfontosabb az, hogy folytassuk azt a munkát, amit elkezdtünk. A csapat morálja jobb, mint valaha.”

“Tény, hogy az időmérőn lépéselőnyben vannak, itt is abban lettek volna, ha száraz marad az idő, szóval egészen biztosan jól jönnének nekünk az esős versenyek. De nem igazán tudom, mire számíthatunk.”

“Jön Szingapúr, egy újabb gyenge pálya számunkra, de lesznek jobbak és rosszabbak egyaránt. Fontos, hogy a nehéz hétvégéken a lehető legtöbb pontot szerezzük meg.”

Vettel 2012-ben 42 pontos hátrányban volt Fernando Alonso mögött a vb-pontversenyben, a végén mégis a német örülhetett a bajnoki címnek. A bajnokságot továbbá 2004 óta nem nyerte meg az a versenyző, aki a Magyar Nagydíjon első lett – tavaly Vettelnek sem sikerült.