A divatmágnás Lawrence Stroll sosem spórolt, ha a fia versenyzői előmeneteléről volt szó, vett már Forma-3-as csapatot Lance-nek, a Williamsnek pedig sok tízmillió dollárt fizetett ki tavaly és idén, hogy az ifjoncot alkalmazzák.

A Williams ugyanakkor története legsötétebb, leggyengébb korszakát éli, a kanadai pilóta nem sokra megy a mostani üléssel, egy ideje már arról hallani, hogy más csapatot keresnének neki.

A Force India jó ideje eladó, még ha nem is hirdetik ezt annyira, és úgy tűnik, Lawrence Stroll is meglátta ebben a lehetőséget.

A német Auto Motor und Sport szerint a milliárdos bevásárolta magát a silverstone-i csapatba, bár az még a lap szerint sem világos, hogy “csak” többségi tulajdonrészt szerzett, vagy egy az egyben felvásárolta az egész alakulatot.

Forma-1-es csapatot vettek a ifjoncnak? 1

A pénz igen jól jön a Force Indiának, hiszen az elmúlt két évben a konstruktőri 4. helyen záró csapat idén bevallottan az anyagi források hiánya miatt maradt le a fejlesztési versenyben – pedig nyilván többre lennének képesek –, a 19 éves Lance pedig biztos hellyel rendelkezik majd a jövő évben.

Egyelőre kérdés, hogy a felvásárlás után mi lesz a Force India jelenlegi versenyzőivel – Sergio Perezt a pletykák a Haashoz kötik, állítólag Romain Grosjean utódja lehet az amerikai csapatnál, míg Esteban Oconnak állítólag a Renault-nál van jó esélye Carlos Sainz utódjaként, aki a McLarenhez tarthat.