Carlos Sainz jelenleg kölcsönben vezet a Renault-nál, a Red Bull adta kölcsön a spanyolt a riválisnak. Mivel a Red Bull elvileg bármikor vissza is hívhatja Sainzot, a Renault még nem tudja, hogy biztosan tervezhet-e a versenyzővel 2019-re is.

A bizonytalanságot az jelenti, hogy Daniel Ricciardo még mindig nem írta alá új szerződését a Red Bull-lal. A Renault szívesen megtartja Sainzot, de nem tud örökké várni.

“Kedveljük Carlost. Élvezzük vele az idei szezont, jól teljesít” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője. “Nagyon erős csapattársa van, és megérdemli, hogy számuljunk vele még egy szezonra. De egy dolog biztos, nagyon hamarosan döntenünk kell.”

Sainzot közben hírbe hozták a McLarennel is, ahol Stoffel Vandoorne csapattársa/utódja lehetne, függően attól, hogy Fernando Alonso hol és hogyan folytatja pályafutását. Zak Brown is megerősítette, hogy valóban számolnak a spanyollal.

“A jövőm az évnek ebben a szakaszában ugyanolyan bizonytalan, mint az elmúlt háromban, de már hozzászoktam” – nyilatkozta Sainz. “Remélhetőleg az új csapatommal sikerül kétéves szerződést aláírnom, így jövőre nem kerülök újra ilyen helyzetbe.”

“Úgy érzem, van befolyásom a saját jövőmre. Akárhol is leszek jövőre, jól fogom érezni magam.”

Ha a renault-s vonal nem jön össze, a Renault akár Esteban Ocont is választhatja Sainz helyett. A Force India elengedné a franciát.

“Ha a körülmények úgy alakulnak, hogy ez a legjobb dolog, amit tehetünk, akkor meg fogjuk fontolni” – mondta Otmar Szafnauer, a Force India ügyvezetője. “Kedveljük Estebant, nagyszerű munkát végzett nálunk. Ez a mi döntésünk lesz: ha a Renault sok pénzt akar fizetni érte, meg fogjuk fontolni.”