A Forma-1-ben 2006-ban a BMW Saubernél bemutatkozott Robert Kubica fényes jövőt dobott el, amikor 2011 elején egy helyi jelentőségű olaszországi ralin egy súlyos balesetben kis híján elveszítette a jobb karját. Az akkor a Renault-nál versenyző lengyel 2012-re a Ferrarihoz mehetett volna, ám sérülése miatt végül tavaly nyárig az F1 közelében sem járt.

Kubica tavaly először a Renault-tól kapott tesztelési lehetőséget, majd miután ott nem volt kilátása versenyzői ülésre, ősszel a Williamsnél tesztelt, ám végül a grove-i csapat is mást – a fiatal oroszt, Szergej Szirotkint – választott, a lengyel kénytelen volt beérni a tesztpilótai szereppel.

A Williams idei formája alapján ezt valószínűleg már nem is bánja annyira, és ha lehet, máshol is keresne versenyzési lehetőséget. A legfrissebb pletykák a Haashoz és a Force Indiához kötik Kubicát, de ő semmit sem hajlandó elárulni.

“Nem olvasom a pletykákat. Mindig is szerettem csendben intézni a dolgaimat. Tárgyalok ezzel-azzal, de nem a Haasszal. Pillanatnyilag velük nincs kapcsolatom” – mondta Hockenheimben.

Az állítólag a williamses Lance Stroll édesapja által frissen felvásárolt Force Indiát illetően így beszélt Kubica:

“Nem tudom, hogy Lance oda tart-e, szóval fölösleges is ezen spekulálni, sztorit kreálni. Nem mondok igent, nem mondok nemet, nem fogom elmondani, kivel tárgyalok.”

“Nem lesz könnyű dolgom, hiszen sok fiatal, pénzes pilóta szeretne bejutni az F1-be, és a csapatoknak pénzre van szüksége. Szóval vannak korlátok, van csapat, ami ki is esik emiatt” – magyarázta a 33 éves pilóta.