Daniel Ricciardo hiába kacérkodott a csapatváltás gondolatával, a Ferrarinál és a Mercedesnél is bezárultak előtte a kapuk, így jobb híján marad a Red Bullnál. Azzal, hogy a Mercedes mindkét versenyzője új szerződését bejelentette Hockenheimben, már tényleg csak idő kérdése a hosszabbítás.

Horner is reméli, hogy minél előbb sikerül aláírni az új megállapodást. “Úgy gondolom, hogy Hamilton bejelentésével felgyorsulhatnak a dolgok” – mondta Horner.

“Az a cél, hogy még a nyári szünet előtt véglegesítsük a formaságokat. Jó lenne úgy elmenni pihenőre, hogy minden el van intézve.”

Horner szerint nem a pénzkérdés a döntő faktor, noha Ricciardo hasonló feltételekkel szeretne aláírni, mint csapattársa, Max Verstappen. “Ez nem a pénzen múlik. Két nagyszerű versenyzőnk van, és mindketten kivételes módon járulnak hozzá a sikereinkhez. Nagyon szeretnénk változatlan felállással nekifutni a jövőnek.”

Jelenleg senkinek sincs a 2020 utáni időszakra is szóló szerződése, mindenki kivár. Valószínűleg Ricciardo is kétéves szerződést ír majd alá a Red Bull-lal.