Mark Webber testközelből nézhette végig, ahogy csapattársa, Sebastian Vettel négy világbajnoki címet nyer a Red Bullnál, míg neki nem jut semmi. A páros viszonya soha nem volt felhőtlen, de a kölcsönös tisztelet végig megvolt közöttük – legalábbis mindketten ezt mondják.

Webber szerint Vettelre jellemzőek voltak a kiborulások, ha a versenyek nem a tervei szerint alakultak. Az ausztrál szerint a Vettel koncentrációjában való megingásokra jó példa, ami a tavalyi Azerbajdzsáni Nagydíjon történt: a német ezen a futamon nekiment Lewis Hamiltonnak, mert úgy vélte, az angol féktesztelte őt.

“Sebastian kíméletlen volt akkor, ha a pole-ból indulva kellett megnyernie egy versenyt, ilyenkor nem volt ellenfele” – mondta Webber. “De ha valami váratlan csúszott be, többször is megingott. A biztonsági autós szakaszokkal különösen zavarba lehet hozni.”

Webber szerint Vettel az időmérőkön sem tudta mindig kihozni az autóból a maximumot, ha olyan helyzet adódott, amikor a csapat nem tudta eldönteni, hogy egy vagy két kört kell megtenni a gumik felmelegítéséhez.

“Gyűlölte ezt. Mert nem volt olyan németesen precíz és sima. Egy vagy két mért kör kell? Sokszor morgott emiatt.”