Fernando Alonso a Forma-1-es Brit Nagydíjon a 13. helyről rajtolva a 8. helyen ért be, ami újabb szép eredmény a McLaren formáját tekintve. A spanyol egyébként Silverstone-ban rajtolt 300. F1-es futamán, a végén pedig a 200. pontszerzését könyvelhette el, mindössze 21-re van már csak Michael Schumacher rekordjától.

Alonso mérsékelten volt elégedett az eredménnyel, annak pedig nem örült, hogy a szabadedzés után megint összeakadt a balhés Kevin Magnussennel.

“Nagyszerű verseny volt a mai, nagy show a nézők számára, a két biztonsági autós szakasz meg meg is keverte egy kicsit a dolgokat. Egy normális futamon a 8. nagyszerű lenne, de a biztonsági autóval, és azzal, hogy nekem új lágy gumijaim voltak, mások meg nem cseréltek kereket, egyértelmű előnyöm volt a hajrában, mégsem tudtam kihasználni, mert beragadtam a forgalomba.”

“Kevin kiszorított a 7-e kanyarban, pedig anélkül szerintem Estebannal (Ocon) és Nicóval (Hülkenberg) küzdhettem volna a 6. helyért. De büntetést nem kapott, így küzdenem kellett tovább, és az utolsó körben meg is előztem Kevint.”

“Újabb pontok a csapatnak, ami jó dolog, de remélhetőleg a jövőben már saját erőből hozhatjuk ezt. Úgy tűnik, a szombat a versenyhétvégéink mélypontja a teljesítményt tekintve, vasárnaponként viszont már egy ligában játszunk a Renault-val, a Force Indiával és a Haasszal, szóval egyértelműen javulnunk kell az időmérőkön.”