Fernando Alonso az utóbbi négy időmérőjének legjobb eredményét érte el, miután 13. lett a 2018-as F1-es Brit Nagydíj kvalifikációján. A spanyol, aki idén már háromszor indulhatott a legjobb 10-ből, idei legjobb teljesítményeként értékelte a Lewis Hamilton győzelmével véget érő edzést.

A McLaren csapatának nagyot kell küzdenie hazai hétvégéjén. Miután a héten hagyta el a csapatot Eric Boullier, az autójuk sem az igazi, mind erő-, mind leszorítóerő-hátránnyal is küzdenek, melyek kritikus jelentőséggel bírnak a silverstone-i aszfaltcsíkon.

„Túl minden határon” – értékelte Alonso saját időmérős teljesítményét, a szerénység leghalványabb jele nélkül. „Azt hiszem, ma kétségtelenül az év legjobb időmérőjén vagyok túl, ez a legjobb hétvége eddig” – mondta a kétszeres bajnok.

„Jól sikerült a szombati nap, a lehetőségeinkhez képest versenyképesek voltunk, úgyhogy elégedett vagyok. Remélem, holnap szerzünk néhány pontot. Ismerjük a problémáinkat, úgy vélem, sikerült jó helyezést szerezni egy bonyolult időmérő után” – mondta Alonso, aki ismét csapattársa, Stoffel Vandoorne előtt végzett. Ezzel Alonso 10-0 arányban vezeti a házon belüli időmérős csatát.

A spanyol szeretne lépést tartani a többiekkel, ezért bízik a hamarosan érkező fejlesztésekben. „Tudjuk a határainkat, ugyanaz a helyzet, mint Franciaországban és Ausztriában, mivel az autó nem változott. Remélem, Hockenheimben és Magyarországon lesz néhány frissítésünk. Szükségünk van néhány tizedre, hogy egy szinten legyünk a Haasszal és még a Sauberrel is” – zárta Alonso.