A McLaren a múlt hétvégi Francia Nagydíjon folytatta a hanyatlást, idei legrosszabb hétvégéjüket produkálták. Az időmérőn már a Q1-ben kieső, a futamon a 16. helyről rajtoló Fernando Alonsót végül az utolsó helyre (15.) rangsorolták, igaz, még a kockás zászlóig sem jutott el, törött hátsó felfüggesztéssel az utolsó körön a bokszba hajtott.

A spanyol a verseny közben sem volt valami jó passzban, a rádión így reagált egyszer: “Haver, se fékem, se gumim, nem vagyunk pontszerző helyen, szóval próbálkozhatunk itt akármivel, nem igazán érdekel!”

Bár a kifakadást nem volt nehéz úgy értelmezni, hogy a kétszeres világbajnok szeretné feladni a futamot, utólag azt mondta, egyszerűen nem tartotta hasznosnak az információkat, amiket a bokszutcából kapott.

“A rádión egy kicsit túlizgulták magukat, azt mondogatták, mennyire vagyok az ötödik, hatok versenyzőtől. A biztonsági autó után az utolsó voltam, a fékekkel gond volt, túlmelegedtek, és egyetlen szett gumim volt az egész versenyre, mert az első kör végén a sárgákra (lágyakra) váltottam, szóval ez csak amolyan defenzív futam volt. Nem a frusztráció tört ki belőlem, de világos volt, hogy ezen a hétvégén eléggé versenyképtelenek voltunk” – magyarázta.