Daniel Ricciardo eddig is nagyon vacillált a jövőjén, a Red Bull motordöntése sem könnyítette meg a helyzetét. Azzal többé-kevésbé biztosan lehetett számolni, hogy a Renault-val mire lehet képes a csapat, a Hondával azonban lehet bármi – nagyon jó és nagyon rossz eredmény egyaránt.

Ricciardo nevét a Mercedes és a Ferrari mellett egyre többet emlegetik a McLarennel kapcsolatban is, állítólag évi húszmillió dollárt is fizetnének neki a wokingiak. A nagy pénz ellenére sem valószínű azonban, hogy Ricciardo igent mondana a bizonytalan jövőjű csapatnak.

“Valószínűleg sok múlik azon, hogy Fernando Alonso megy vagy marad. Ha megy, minden bizonnyal szeretnének egy tapasztaltabb versenyzőt a helyére, de majd meglátjuk” – mondta Ricciardo. “Én is csak egy órával ezelőtt hallottam erről az egészről.”

“Az biztos, hogy sok dolgot kell most átgondolnom, más mondanivalóm azonban egyelőre nincs. Ami a Hondát illeti, tudtam, hogy a váltás benne van a levegőben, nem ért különösebb meglepetésként.”

“Erre egy ideje próbáltam készülni, és kalkulálni vele fejben. Most, hogy hivatalossá vált, nekem is össze kell raknom a kirakós darabjait, hogy kiderüljön, jó irányba indultunk-e. Az biztos, hogy sok minden szól mellette.”

“Az első számú prioritás, hogy olyan autóban üljek, amely képes a vb-cím megnyerésére, mert őszintén hiszem, hogy én képes vagyok rá. Az lenne a legjobb, ha még a nyári szünet előtt eldőlnének a legfontosabb kérdések, hogy nyugodtan mehessek pihenni.”