A csapat eredetileg a Kanadai Nagydíjon akarta először használni az új motort, de az utolsó pillanatban a mérnökök találtak egy hibát. Emiatt Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is a régi, már hetedik futamát teljesítő motort használta Montrealban, és lehet, hogy az erőforrásokat nyolcadszor is csatába kell küldeni.

A Mercedes ugyanis még mindig nem nyilatkozott arról, hogy Franciaországra sikerült-e kijavítani a hibát, pedig Hamilton a kanadai futam után nagyon hálás volt azért, hogy egyáltalán célba tudott érni az ötödik helyen.

Lapértesülések szerint elképzelhető, hogy egészen a pénteki első szabadedzésig húzza a döntést a Mercedes. Amennyiben Hamilton nem tud új motorra váltani, az beleszólhat a vb-címért folytatott harcba is.

Hamilton egyébként nemrég egyesítette erőit a divatmárka Tommy Hilfigerrel, de továbbra is Sebastian Vettel legyőzése az első számú célja.

“A vágy, hogy megnyerjem az idei bajnokságot, nagyobb, mint valaha” – nyilatkozta Hamilton. “Sok mindennel foglalkozom az életemben, sok minden más érdekel, de a versenyzés nélkül semmi sem lenne lehetséges.”

“Az egész énem a versenyzésre épül, ez mindenek felett áll. Sok áldozatot hoztam azért, hogy eljussak idáig, imádom a versengést és a kihívást.”