A McLaren hónapok óta fontolgatja, hogy teljes szezont vállal az IndyCarban, a csapat vezetése júniusban a detroiti futamra is ellátogatott. Saját magának augusztusig adott haladékot a csapat, eddig kell eldőlnie a legfontosabb kérdésnek.

A McLaren időzítése látszólag tökéletes, hiszen Fernando Alonso nagyon szeretné megnyerni az Indy 500-at, hogy Le Mans-i sikere után teljessé tegye a tripla koronát.

Alonso szerződése az év végén jár le a McLarennél, és a spanyol nem csinál nagy titkot abból, hogy ebben a formában nem szeretné az F1-ben folytatni. Ugyanakkor a McLaren indys szerepvállalása nem Alonsón múlik.

“Akár rajthoz állunk az IndyCarban, akár nem, ez nem azon múlik majd, hogy Fernandónak mihez lesz kedve” – mondta Zak Brown McLaren-főnök.

“Ha úgy dönt, meg tudjuk csinálni vele. De meg tudjuk csinálni nélküle is. Nem az alapján hozunk a versenyzéssel kapcsolatos döntéseket, hogy egy versenyző mit akar csinálni. De úgy gondolom, hogy Alonso első választása a McLaren családban való maradás lenne.”