A Red Bull a Kanadai Nagydíjon pontos képet kaphatott arról, hogy mennyit fejlődött a Renault és a Honda, két csapatával közvetlenül hasonlíthatta össze a motorokat.

A Red Bull hazai futamára, az Osztrák Nagydíjra tervezi a nagy bejelentést, ekkor derül ki, hogy jövőre Honda- vagy Renault-motorok lesznek az autókban.

De egyre inkább úgy tűnik, hogy Hondák.

A Red Bull a montreali adatok elemzése után állítólag már meg is hozta a döntést, a csapatot nagyon meggyőzte a japánok javulása.

“Körönként három tizedről beszélünk” – jelentette ki Helmut Marko, a Red Bull sportigazgatója.

A Honda új specifikációja nem volt egyébként hibátlan: Pierre Gasly pénteken még az új motort használta, az időmérő előtt azonban vissza kellett tenni a régit egy meghibásodás miatt.

Ezzel Gasly a 16. helyre kvalifikált, míg az új motort használó csapattársa 12. lett. Gasly ezek után maga kérte, hogy a verseny előtt tegyenek be az autójába még egy új motort, a büntetés úgysem számított sokat.

“Mindenkire nyomást gyakoroltam. Beszéltem Franz Tost csapatfőnökkel, Jonathan Eddolls főmérnökkel, sőt még a Honda technikai igazgatójával is” – mondta Gasly. “Azt mondtam, akarom az új motort, különben nagyon nehéz versenyem lesz. Ez Franciaországra is javítja az esélyeinket.”

Gasly az utolsó helyről végül a 11. pozícióig lépett előre, éppen csak lemaradt a pontszerzésről.