A Kanadai Nagydíj pénteki edzésnapja nem sikerült valami fényesen Sebastian Vettel számára, a német délután az 5. időt érte el, csapattársától, Kimi Räikkönentől (2.) hat és fél, az éllovas Max Verstappentől pedig majdnem nyolctizeddel maradt el. A német nem volt valami boldog:

“A mai nap alapján úgy gondolom, hogy nem mi vagyunk a favoritok. Kimi mondjuk elégedettebb volt, ő a valószínűleg az esélyesek közé tartozik, de én nem. Meglátjuk, mi lesz holnap. Még nem láttam a többiek eredményeit, még kell egy kis idő, hogy átlássam a dolgokat. De ahogy mondtam, egyelőre nem vagyok elégedett az autóval, és én magam sem tudtam felvenni a ritmust, de ha minden összeáll, nagyot léphetünk előre. Talán holnap sikerül” – mondta a második edzés után.

Vettel: Talán Kimi esélyes, én nem 1

Räikkönen nyilván jóval pozitívabb hangot ütött meg:

“Nem a legkönnyebb ezen a pályán összerakni a dolgokat, de a nap folyamán sikerült folyamatosan javulni, szóval rendben volt a péntek. Sosem könnyű itt az első napon, ugyanis alacsony a leszorítóerő és nagyon gyenge a tapadás is. De egyértelműen a jó irányba tartunk, még van dolgunk, de már elégedettebb vagyok.”

A finn kiemelte, hogy jól tudott haladni a hiperlágy gumik kiismerésével:

“Monacóval ellentétben itt lehet dolgozni a hiperlágy gumikkal, ugyanis lehetséges tiszta kört futni, míg Monacóban (a forgalom miatt) lehetetlen. Itt jobban látszik, mire is számíthatunk majd a gumiktól a versenyen. Egy körön egyértelműen jók, és pár körrel tovább is bírják, mint Monacóban. Mások köreit mondjuk nem láttam, nem tudom, hozzánk képest hogy mentek, ahogy azt sem, mi lehet a legvalószínűbb versenystratégia.”