A Forma-1-es Kanadai Nagydíj mindkét pénteki szabadedzését a Red Bull-os Max Verstappen nyerte, ám míg a holland a leglágyabb Pirelliken, a hiperlágy gumikon futotta legjobb köreit, a hatszoros montreali győztes Lewis Hamilton csak az ultralágyakig ment el az első napon. Verstappen nem is szállt el az eredményektől:

“Az autó jól megy, de még mindig hiányzik egy kis csúcssebesség – a hosszabb etapokon jól látszott, hogy a Mercedes nagyon gyors itt. De mi sem vagyunk nagyon lemaradva. Összességében pozitív napunk volt. Az tuti, hogy holnap (szombaton) nagyon gyors lesz a Mercedes, én azt mondom, hogy pillanatnyilag ők a favoritok. De bízzunk benne, hogy jó napunk lesz holnap, és (az utolsó edzésen) javítunk még a tempónkon” – nyilatkozta a holland.

A két héttel ezelőtt, Monacóban győzedelmeskedő Daniel Ricciardo mindkét edzésen a 3. lett, de az ausztrálnak nem volt sima napja. Miután a Monacóban elromlott egység helyére az idény elején használt MGU-K-t szerelték vissza az autójába, hogy elkerülje a büntetést, a második edzésen újabb, másfajta motorprobléma miatt vesztegelt a garázsban.

“Volt valami elektronikai gond. Délelőtt és délután is hátráltatott. Nem a legjobb nap, de rendben vagyok. Max jó tempót mutatott, lesz mit tanulmányoznom” – mondta a nap végén.

“Úgy gondolom, hogy nagyon gyors volt ma a Mercedes. Még a keményebb gumin is nagyon ütős köröket futottak. Szerintem egyelőre ők vannak elöl, de még sokat javíthatunk az autón mi is. De talán inkább a Ferrarival leszünk harcban, bár korai még ezt megtippelni, abban viszont biztos vagyok, hogy a Mercedes nagyon gyors lesz szombat délután.”