A Mercedes eredetileg azt tervezte, hogy frissített motorral vág neki a Kanadai Nagydíjnak, de a motorcserét az utolsó pillanatban lemondták. Ez azt jelenti, hogy a Mercedesnek és összes partnerének az első specifikációval kell rajthoz állnia Montrealban, ami már a motorok hetedik futama lesz.

A német Auto Motor und Sport kiderítette, vélhetően valamilyen gyártási problémáról lehetett szó. A lap szerint az utolsó vizsgálatok során a mérnökök a forgattyúházban egy 0,02 milliméteres eltérést mértek, aminek kijavítására már nem maradt elég idejük a hétvége kezdete előtt.

Lewis Hamilton szerint ez hátrányt jelenthet a Mercedesnek Kanadában. “A srácok nagyon keményen dolgoztak, de végül józan döntést kellett hoznunk” – mondta Hamilton.

“Ez már a hetedik verseny lesz ugyanazzal a motorral. Minden egyes kilométerrel veszít a teljesítményéből egy motor, egy olyan pályán pedig, mint Montreal, még látványosabb lehet a hatás.”

“Ha a Ferrarinak új motorja van, amely ráadásul még erősebb is, az egy-két tized pluszt jelent. Így nehéz feladat lesz lépést tartani velük, de mindent meg fogok próbálni.”