Ha minden jól megy, 2019-től Austin mellett Miamiban is Forma-1-es futamot rendeznek, a régóta dédelgetett terv megvalósul, újra egynél több nagydíj lesz az USA-ban. Az F1 vezérigazgatója, Chase Carey az FIA Manilában tartott sportkonferenciáján arról beszélt, hogy Amerika mellett Kínában is legalább két versenyt szeretnének.

“Reményeink szerint az USA-ban meglesz a második verseny. Úgy gondolom, hogy az ilyen méretű és súlyú országokban fontos ez. Az USA és Kína a világ két legnagyobb gazdasága, és két olyan hely, ahol még csak a felszínt kapargattuk az F1-es potenciál szempontjából” – magyarázta.

“A Forma-1 Kínában való felfuttatása valószínűleg más irányt kíván, mint az USA-ban, úgy gondolom, hogy Kínában az ottani partnereink segítenek majd eligazodni a piacon és valódi társként dolgoznak majd velünk. Fontos, hogy elérhetővé tegyük az F1-et azoknak a kínai nézőknek is, akiknek eddig nem volt erre lehetősége.”

A már sínen lévő miami futam és az egyelőre csak célként létező második kínai nagydíj mellett az elmúlt időszakban újra és újra felbukkant lehetséges helyszínként Vietnam. Carey ezt mondta a délkelet-ázsiai országról:

“Vietnam folyamatosan egyre fontosabb és vonzóbb turisztikai és üzleti célpont. Mi az úti cél jellegű városokra, országokra hajtunk, olyan helyekre, amelyek az egész világról érdeklődésre tartanak számot, Vietnam pedig ezek közé tartozik.”