A Red Bull Racingnél komoly jelentősége lesz a Kanadai Nagydíj hétvégéjének, ugyanis jelenlegi motorszállítójuk, a Renault, és a Toro Rosso partnere, a Honda is fejlesztési csomagot visz az erőforrásához. (Nem biztos azonban, hogy a Red Bull meg is kapja a frissítést…) A 2019-es folytatás nagyban múlhat azon, melyik gyártó mit mutat Montrealban.

Ha ez tényleg számít, és a háttérben nem született meg a döntés már egy ideje, akkor a Honda most jócskán növelheti az esélyeit, pletykák szerint ugyanis 40 lóerős teljesítménynövekedést is produkálhatnak.

“Nem ismerem a pontos számokat, azt hiszem, erről jobb lenne megkérdezni valakit a csapattól vagy a Hondától, de úgy gondolom, hogy jelentős előrelépés lesz” – mondta a spanyol AS-nek a Toro Rosso új-zélandi versenyzője, Brendon Hartley.

Csapattársa, Pierre Gasly kíváncsian várja Montrealt: “Megvárom a pénteket, hogy lássam, mekkora is a különbség. A Forma-1-ben néha nem igazolódnak a várakozások, máskor viszont még túl is szárnyaljuk őket, szóval szeretném látni. Mindenesetre nagyon izgatott vagyok a mostani fejlesztés miatt.”