A Pirelli 2011 óta kizárólagos gumiszállítója a Forma-1-nek, ez idő alatt jó és rosszabb időszakok váltogatták egymást a cég szempontjából. A Pirelli nemrég úgy fogalmazott, szívesen hosszabbít szerződést a sorozattal, de nem minden áron.

A Pirelli jelenlegi szerződése 2019 végén jár le a Forma-1-gyel. A cég vezérigazgatója, Marco Tronchetti Provera szerint a Pirelli kész új technológiák bevezetésére, amennyiben erre a Liberty Media (és a csapatok) részéről van igény.

“Nyitottak vagyunk mindenre” – mondta Provera. “Meg kell találni a megfelelő szabályokat, a csapatoknak pedig rá kell bólintaniuk. Részünkről jöhetnek a 18 colos felnik is, de ehhez a csapatoknak új autókat kell kifejleszteniük. Tesztelésre is szükség van, ehhez idő kell.”

“Nekünk jó a 13-as méret, nekünk jó a 18-as is. A 18-as kerekünket már három éve bemutattuk, vagyis jó előre gondolkodtunk.”

A Pirelli készen áll az okosabroncsok bemutatására is, ezek a futófelületbe épített szenzorokkal látnák el még több információval a csapatokat. “Ha ez segíti a sportot, készen állunk a szenzorok bevetésére. A csapatoknak kell dönteniük arról, hogy szükségük van-e még több információra az eddigieken felül.”