A Forma-1-es Monacói Nagydíj első edzésnapján a Red Bull dominált, a csütörtöki második edzésen a 3. helyen záró Sebastian Vettel is több mint fél másodperccel Daniel Ricciardo mögött zárt. A négyszeres világbajnok korábbi csapata a jubileumi, 250. hétvégéjét szeretne győzelemmel ünnepelni, de a német szerint nincs ok az aggodalomra, a Ferrari beérheti őket szombaton:

“Miért is ne? Volt már olyan, amikor pénteken gyorsak voltak” – mondta, amikor erről kérdezték, majd azzal folytatta, pontosan tudják, milyen irányba induljanak a hétvége további részében.

“Jól éreztem magam az autóban. Egy kicsit csúszkáltam, de amíg az ember tudja, merre is fog csúszni, nincs gond. Szóval ezt csökkenteni kell, és szerintem utána gyorsulni is fogunk, jó helyzetben lehetünk.”

A tavaly Monacóban pole-t szerző Kimi Räikkönen (4.) sem volt elkenődve:

“Nem volt rossz első napunk, tipikus csütörtök. Az autó nem tűnt rossznak, de ezen a pályán sosem könnyű az elején, és sok mindennel próbálkoztunk. Itt nehezebb egy kör, könnyebb hibázni, szóval óvatosabban kell kezdeni, és akkor szabad jobban nyomni, ha már minden klappol.”

“Nyilván van még min javítani, de sikerült a tervezett programunkat végigvinni, és nem keveredtünk bajba. Egyelőre nem lehet tisztán látni, sokszor volt már, hogy valamelyik autó nagyon gyors volt a pénteki edzéseken, aztán az időmérő már egész másképp alakult. Várjuk ki, mit hoz a szombat!” – célzott a Red Bullra a finn.