A Liberty Media nagyon szeretné, ha a Forma-1 versenynaptárába Miami is bekerülne, az első futamot akár már jövőre megrendezheti a város. A pálya nyomvonalával kapcsolatban még zajlanak az egyeztetések, várhatóan a versenyzők véleményét is kikérik róla.

Ha sikerül bepasszírozni a naptárba a versenyt, várhatóan októberben lesz, még az austini Amerikai Nagydíj előtt. A város olyan rajtidőpontot tervez, amellyel a lehető legtöbb nézőt érheti el világszerte: ez délelőtti időpontot jelentene.

A délelőtti rajt délutánt jelentene Európában és esti főműsoridőt Ázsiában, ráadásul így a futam nem ütközne a jellemzően vasárnap délutáni NFL-meccsekkel sem.

Miami helyzetét megkönnyíti, hogy egyes források szerint a város teljesen ingyen kapná a futamot, miközben más helyszínek – köztük Magyarország is – dollártízmilliókat fizet évente a rendezésért.

Ráadásul az Ecclestone-korszak végén a jogdíjak az egekbe ugrottak, több pálya sem tudja kitermelni a fizetendő összeget. A napokban Hockenheim és Baku is jelezte, hogy kedvezőbb feltételekkel szeretne új szerződést, mert a jelenlegi túl drága.

Hockenheim a jelenlegi feltételekkel egyáltalán nem tudja folytatni, míg Baku 2021-től szeretne könnyítést. Azerbajdzsánnal tíz évre állapodott meg Ecclestone, a feltételeket öt év után lehet felülvizsgálni. Baku 2019-et és 2020-at még vállalja az eredeti feltételek szerint (állítólag Baku fizeti az egész naptár legmagasabb jogdíját), 2021-től viszont kedvezőbb megállapodást akar kicsikarni a Liberty Mediából.