A Ferrarinál Kimi Räikkönen, míg a Mercedesnél Lewis Hamilton szerződése jár le év végén, a címvédő a hangzatos nyilatkozatok ellenére még mindig nem hosszabbított szerződést a Mercedesszel.

Sokak szerint Hamilton kivárásra játszik, hátha valamilyen módon a Ferrarihoz tudna igazolni, amivel teljessé válna a pályafutása. Sebastian Vettel korábbi csapattársa, Mark Webber szerint a két négyszeres bajnok végül külön csapatokban marad, de ha még Bernie Ecclestone vezetné a sorozatot, ő összehozná az álomcsapatot.

“Ha Bernie még itt lenne, szerintem elintézné, hogy Lewist leigazolja a Ferrari. Ha valaki, ő össze tudná ezt hozni” – mondta Webber.

“Ő szívesen látná ezt a két srácot a Ferrarinál, de nem hiszem, hogy ez megtörténik.”

Webber egyetért Christian Horner Red Bull-főnökkel, szerinte is Hamilton anyagi követelései miatt akadhatott meg a hosszabbítás. “Simán lehet ez is a háttérben, nem igaz? Ez nem rakétafizika.”

“Egy versenyző általában emelést akar minden hosszabbításnál. Még a legfontosabb részleten, vagyis azon mehet az egyezkedés, hogy Hamilton mekkora fizetést kapjon a munkáért.”